Waarom deze test?

Merkt u in uw huis vocht- en schimmelplekken op of druppelt het water van uw plafond en muren? Waterlekken in en rond uw woning zijn meestal niet onmiddellijk zichtbaar en u beseft pas dat er zich een probleem voordoet wanneer u één van deze zaken opmerkt. In het slechtste geval beseft u pas dat u een probleem heeft wanneer u een hoge waterfactuur ontvangt of uw vloeren en muren beginnen te verzakken.

Het kan hierbij om verschillende soorten lekken gaan zoals een lek in de leidingen, meer specifiek de afvoerleidingen en koud- en warmwaterleidingen, om lekken van de riolering, centrale verwarming, bad of douche, technische kokers, platte daken of terrassen, (inwendige) condensatie, opstijgend vocht, etc….

Bij een lekdetectie zoeken we de oorzaak van vochtschade en/of waterverlies en dit zonder breekwerken uit te voeren.

Wij maken hiervoor gebruik van een volledige hoogtechnologische uitrusting en beschikken over meer dan 10 jaar ervaring. Deze uitrusting maakt het ons mogelijk ook die moeilijk bereikbare plekken te onderzoeken. Hierdoor vermijdt u tijdrovend speurwerk en onnodige afbraakwerken.

Minstens even belangrijk is echter dat de lekdetectie nauwkeurig gebeurt. We merken al te vaak dat men onnodige breekwerken aan vloeren en muren uitvoert, waardoor de omvang van de schade snel groter wordt. Wat verkiest u zelf? Dat het lek hersteld kan worden door enkel het weghalen van één tegel in uw badkamer of door het volledig openbreken van uw badkamervloer? Wij kunnen – zonder breekwerken – erachter komen waar het lek zich bevindt waarna u vlot tot de herstelling ervan kunt overgaan.

Dat zult u merken na het onderzoek want wij geven u een duidelijke conclusie van het onderzoek. Bij ons geen ingewikkelde uitleg over het hoe en het waarom, maar een duidelijk en gedetailleerd verslag aangevuld met duidelijke foto’s en een passend advies. Het is dan ook de bedoeling dat ons verslag uw makelaar, uw verzekeringsexpert, uw syndicus of uw loodgieter bijstaat in het zo snel en zo correct mogelijk afhandelen van uw dossier.