Onze technieken

Wij maken gebruik van een volledige hoogtechnologische uitrusting en beschikken over meer dan 10 jaar ervaring. Deze hoogtechnologische uitrusting maakt het ons mogelijk ook die moeilijk bereikbare plekken te onderzoeken. Hierdoor vermijdt u tijdrovend speurwerk en onnodige afbraakwerken.

De endoscoop is een heel kleine camera, slechts 6mm in diameter, gemonteerd op een drie meter lange ‘kabel’. De camera kan in alle richtingen geroteerd worden, waardoor deze uitermate geschikt is om holle ruimtes zoals douchebakken, kokers, afvoeren, spouwmuren enz. te inspecteren.

endoscoop endoscoop 2

Met een akoestische set  – bestaande uit uiterst gevoelige microfoons en speciaal ontworpen om lekgeruis waar te kunnen nemen – kan een lek nauwkeurig gelokaliseerd worden.

Lekkage akoestiek

De infraroodcamera maakt een warmtebeeld van een vloer of een wand. Op dit beeld worden, met een gevoeligheid van 0,05°C, koude en warme zones duidelijk zichtbaar. Deze zones verraden onder meer lekkage in een warmwaterleiding of centrale verwarming, maar ook waterophoping onder platte daken.

Thermografie lekkage  Infra-rood verwarming

Traceergas is een totaal onschadelijke gasmengeling, dewelke ingespoten wordt in waterdragende leidingen zoals toevoeren en afvoeren. Dit uiterst fijne gas ontsnapt aan de plaats van lekkage, waarna dit door ons toestel gedetecteerd wordt. Zo kunnen lekken betrouwbaar gelokaliseerd worden, zelfs onder tegelvloeren.

Met een rookgenerator kunnen lekkages aan afvoerleidingen of losliggende dakhuiden bv epdm zichtbaar gemaakt worden. De rooktest kan ook aangewend worden om de oorzaak van geurproblemen te detecteren.

Een rioolcamera-set van hoge kwaliteit, uitgerust met een sterke lichtbron, laat ons toe de binnenwanden van een riolering of afvoerleiding te inspecteren. Deze kunnen tot 30m. ver ingebracht worden, in leidingen met een diameter van 20mm tot 150mm en zijn voorzien van een zender waardoor bijvoorbeeld breuken exact kunnen gelokaliseerd worden.

breuk riolering rioolcamera wortels

De elektropuls-methode is speciaal ontwikkeld om dakhuiden, zoals roofing, pvc,… te controleren. Doordat deze techniek gebruik maakt van elektrische stroom, onder de vorm van impulsen, kunnen zelfs de kleinste scheurtjes ontdekt worden.

electro-pulse methode

Vochtmeters, welke zelf-ijkend zijn, zijn ideaal om een precies beeld  te krijgen van de vochtspreiding in de woning.

Kleurstoffen kunnen toegevoegd worden aan het water, zo kan de oorsprong van een lek onomstotelijk vastgesteld worden.

kleurstof

Door een druktest kan zowel de waterleiding als de cv-installatie gecontroleerd worden op drukverlies.